Rozmarýnové ledvinky v jogurtu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

6 ks vepřových ledvinek
2 PL oleje
1 menší cibule
4 deseticentimetrové snítky čerstvé rozmarýny, nebo 2 PL sušené
2 PL hladké mouky
2 PL mleté sladké papriky
1 PL mletého pepře
2 PL plnotučné hořčice
200 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky opláchneme, podélně rozřízneme, odstraníme močovody a nejlépe přes noc necháme v lednici namočené v nádobě se studenou vodou nebo mlékem.

  2. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme, poklademe na starší čistou utěrku a osušíme.

  3. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibulku vložíme společně se snítky rozmarýnky (nebo sušenou) na rozpálený olej a necháme 5 minut zesklovatět.

  4. Mezitím si ledvinky poprášíme hladkou moukou, paprikou a pepřem, malinko rukama propracujeme a přidáme k zesklovatělé cibulce.

  5. Na mírném plameni bez podlití promícháváme 10 minut.

  6. Pak malinko asi půl decilitrem vody podlijeme a necháme již pod pokličkou dusit dalších 10 minut.

  7. V jogurtu si rozmícháme hořčici, do měkkých ledvinek vlijeme, za promíchávání necháme prohřát a můžeme podávat. Hodí se knedlík i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!