Roštěnky zapečené se sýrovou omáčkou s křenem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí roštěnky
2 větší cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
Na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
0,25 l smetany
1 žloutek
150 g nastrouhaného sýra
sůl
podle chuti nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme na okraji nařízneme osolíme a opepříme.

  2. Na rozpáleném oleji prudce opečeme a vyndáme.

  3. Na výpeku orestujeme cibule nakrájené na plátky. Maso vložíme zpět k cibuli, mírně podlejeme a dusíme do měkka.

  4. Omáčka: Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Ředíme jí smetanou a do husta povaříme. Do zchladlé omáčky přidáme žloutek,sůl a větší část sýra a křen.

  5. Maso dáme do zapékací mísy poklademe cibulí z výpeku, potřeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra.

  6. Zapečeme v troubě až je povrch hnědý. Možno zapéci i pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!