Gnocchi a cuketa v rajčatové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5-6 vyzrálých velkých rajčat
500 g gnocchi
100 g anglické slaniny
1 zelená malá cuketa
1 žlutá malá cuketa
1 cibule
3 stroužky česneku
100 -150 ml rajčatového pyré
100 -150 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
bazalka
oregano
cukr podle chuti
špetka skořice
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Zchladíme a oloupeme. Slaninu a cuketu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.

  2. Na trošce oleje opečeme slaninu s cibuli a pak přidáme česnek. Přisypeme cuketu a nadrobno nakrájená rajčata.

  3. Přidáme pyré a trochu vývaru. Osolíme a dusíme téměř doměkka. Vsypeme neuvařené gnocchi, podle potřeby podlijeme vývarem a vaříme asi 5 minut, do změknutí noků.

  4. Nakonec dochutíme bylinkami, pepřem, špetkou cukru a skořice. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!