Chlupaté roštěnky na grilu

Recepty, Grilování

Suroviny

plátky roštěné (150 -200 g na 1 porci)
kelímek hořčice (Amora, plnotučná, podle obliby)
1 lžička oleje, může být jak olivový, tak slunečnicový
trošku cukru
pepř
sůl
strouhaný křen (asi 1/2 až 1 lžíci na každý plátek)
K podávání:
hranolky
tatarská omáčka
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Předem připravíme kelímek hořčice, do které vmícháme lžičku oleje, trochu cukru, soli a špetku pepře. Musí vzniknout trochu pikantní, ale lahodná kombinace.

  2. Plátky roštěné - někdo plátky masa trochu naklepává, já ale nenaklepávám, z masa pak uniká šťáva a je sušší. Roštěnou vložíme pod rozpálený gril (v troubě na suchý plech, nebo na opravdu rozpálený kontaktní gril, u zahradních grilů podle druhu, měl by to být gril uzavíratelný). Pokud má být steak medium, čili uprostřed růžový, ale ne krvavý, opékáme prudce po dobu 1,5 minuty po každé straně a potom ještě jednou tak dlouho (1,5 min) dopékáme při mírnější teplotě (čas záleží i na tom, jak silné plátky máte). Pokud máte oblíbený jiný stupeň propečení, musíte dobu grilování upravit.

  3. Pak nepatrně maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou hořčicí, obalíme ve strouhaném křenu (použijeme na to množství křenu podle jeho palčivosti) a podle požadované chuti.

  4. Podáváme s tatarskou omáčkou a servírujeme se smaženými hranolky a se zeleninou (rajčata, okurky, papriky apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!