Rolovaný bílý chléb s pestem z medvědího česneku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1 - 1,5 lžičky soli
300 ml vody
50 g oleje
21 g čerstvého droždí
1/2 lžičky cukru
Náplň:
80 g pesta z medvědího česneku
60 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Kynuté těsto připravíme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme tekutiny, pak mouku smíchanou se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Nebo zaděláme klasickým způsobem a necháme pod utěrkou vykynout.

  2. Vykynuté těsto zpracujeme do bochánku, pak vyvalíme šišku a válečkem rozválíme do obdélníkového tvaru. Kratší strana musí být v délce chlebíčkové formy. Pesto smícháme s jemně nastrouhaným sýrem a rozválené těsto touto směsí potřeme. Z obou stran pevně svineme do ruliček a vložíme do chlebíčkové formy vyložené papírem na pečení. Můžeme stočit i jednoduše - do veky. Necháme vykynout a před pečením se ještě může potřít olejem nebo rozšlehaným vajíčkem a posypat sezamem.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!