Hovězí tak trochu po asijsku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

čínské nudle
500 g hovězího ořechu
150 g mrkve
1 jarní cibulka
1 balení bambusových výhohků
20 g sušeného jidášova ucha
1 zelená paprika
1 cibule
1 PL kvalitní sojovky
50 ml Pad thai omáčky
kokosový olej
sůl
pepř
citronová šťáva
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme nudle dle návodu (vařím je chvilinku a pak zprudka opeču s cibulkou), ořech si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu nakrájíme julienne a jidášovo ucho spaříme horkou vodou.

  2. Rozpálime olej a zprudka osmažíme nudličky masa, poté je uzavřeme do plastové krabičky, aby neztratily šťávu. Na výpek hodíme cibuli, po ní mrkev, vše ostatní a orestujeme. Když je zelenina na skus, přilijeme omáčky a šťávu z citrónu, podle chuti chilli. Do hotové zeleniny přidáme odpočinuté maso a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!