Roláda s ananasovým tvarohem a ořechovým krokantem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
6 vajec
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce Solamylu
6 lžic moučkového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetička soli
Na krokant:
10 dkg ořechů (posekaných)
l lžíce cukru krupice
1 lžíce práškového cukru
2 lžíce másla
Na ananasový tvaroh:
500 g plnotučného tvarohu
200 g ananasu (čerstvého nebo kompotovaného)
1/2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme se špetkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Nakonec, velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 2OO°C. Upečeme dorůžova, což trvá cca 7 minut. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme.

  3. Krokant připravíme velice rychle a to takto: Na pánvi rozpustíme cukr a máslem, hned poté přidáme ořechy a jen krátce osmahneme. Necháme vychladnout.

  4. Tvarohovou náplň připravíme jednoduše tím, že tvaroh se Salko mlékem vyšleháme do hladkého krému, přidáme na malé kousky nakrájený ananas a je hotovo.

  5. Na upečený plát natřeme 2/3 tvarohové hmoty, posypeme 2/3 krokantu a zavineme. Smotanou roládu potřeme zbytkem tvarohu a posypeme zbylým krokantem.

  6. Dozdobíme zbytkem ananasu nebo jak chceme. Dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!