Šunkový brioškový věnec

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g pšeničné chlebové mouky
250 g másla
170 ml vlažného mléka
10 g soli
10 g sušeného droždí
4 vejce
1 vejce na potření
1 kávová lžička cukru
200 g šunky
2 bochánky mozzarelly (po 125 g)
hrst strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny uložíme do pekárny v pořadí: Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program kynutá těsta vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm.

  2. Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla).

  3. Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce.

  4. Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut.

  5. Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!