Šunkový brioškový věnec
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g pšeničné chlebové mouky
- 250 g másla
- 170 ml vlažného mléka
- 10 g soli
- 10 g sušeného droždí
- 4 vejce
- 1 vejce na potření
- 1 kávová lžička cukru
- 200 g šunky
- 2 bochánky mozzarelly (po 125 g)
- hrst strouhaného parmazánu
Postup Šunkový brioškový věnec
Postup přípravy receptu
-
Suroviny uložíme do pekárny v pořadí: Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do druhého rohu nádoby cukr a droždí. Necháme na program kynutá těsta vypracovat vláčné těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm.
Poklademe šunkou, posypeme mozzarellou natrhanou na malé kousky a posypeme bazalkou (já na ni zapomněla).
Smotáme do závinu, ten v polovině podélně rozkrojíme, zamotáme do copu a stočíme do věnce.
Necháme ještě cca 45 minut kynout, pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 25 minut.
Pak posypeme připraveným nastrouhaným parmazánem a dopečeme. Propečenost vyzkoušíme špilektestem.