Domáci sekaná pro amatéry

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého maso
4 ks vejce
majoránka
sůl
pepř
5 strouzku cesneku
strouhanka nebo pokrajena zemle
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso doporučuji koupit mražené a nechat volně rozmrznout, nedávat do mikrovlnky. Na sekanou je prostě lepší a pak už to jen všechno smícháme dohromady.

  2. Já preferuji místo strouhanky nakrájenou housku nebo toustový chléb.Vše to pořádně prohněteme, vytvarujeme dvě šišky a položíme na plech.

  3. Podlijeme pouze vodou nebo vývarem a dáme do trouby na 180°C asi na hodiny. Vajíčkem nepotírám.

  4. Pokud ná někdo tendenci, může to jednou za 30 minut decentně přetřít vodou, bohatě stačí a udělá to lepší kůrku než s vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!