Risoto s mušlemi a houbami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

150 g slávka chilská bez lastur
150 g slávka jedlá s lasturou
rajčata
papriky červené
žampiony nebo jiné houby
česnek
rybí vývar nebo ústřicová omáčka
olivový olej
cibule
sůl
chilli
mletá paprika
mletý kmín
drcený pepř
200 g jasmínové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé mořské plody propereme, přebereme lstury, aby nebyly špatné plody vevniř a byly poživatelné.

  2. Rajčata a papriky spaříme, odděláme slupky a nakrájíma na kostičky.

  3. Uděláme si na pánvi základ: olivový olej, orestujeme cibulku, přisypeme zeleninu, žampiony na plátky, česnek na plátky nebo naškrábaný, zakápneme rybím vývarem nebo ústřicovou omáčku (v tomto případě podlijeme trochou vody) necháme podusit, přidáme sůl - nejlepší je Himalájská, drcený barevný pepř, trošku mletý kmín, chilli koření, mletá paprika.

  4. Nakonec přidáme slávky s lasturou i bez a 2-4 min.

  5. Pod pánví podusíme. Na závěr přidáme uvařenou rýži a promícháme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!