Risoto

Recepty, Ostatní

Suroviny

1O plátků slaniny
2 lžíce oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
300 g rýže
600 ml zeleninového vývaru
100 g eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli doměkka.

  2. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 10-15 minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte 5 minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýra, osolte a zamíchejte slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!