Kořeněné dýňové placičky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 polévková miska dýně - hrubě nastrouhané nebo na jemno pokrájené
1 rozšlehané vejce
1 lžička nastrouhaného česneku
1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
1 lžička kari koření
sůl dle chuti
1 dl světlého 10°piva (nebo sodovka, mléko)
cca 130 g polohrubé mouky (dle hustoty těstíčka)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce vyšleháme na kašičku vejce s česnekem, zázvorem a kari kořením, kterou dle chuti osolíme, přilijeme pivo (případně jinou námi vybranou tekutinu), přisypeme mouku a vymícháme hladké, středně tuhé těstíčko (něco mezi lívancovým a palačinkovým těstem), do kterého přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na slabé nudličky pokrájenou očištěnou dýni.

  2. Vše dobře promícháme, aby dýně v těstíčku namočila. Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Hotové placičky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a dipy (česnekový, zázvorový, bylinkový...) nebo jen se zeleninovým salátem. Placičky můžeme podávat i jako přílohu (třeba místo bramboráčků) nebo slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!