Řecké plněné papriky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mleté maso
- 1 hrnek rýži
- 1 cibule
- 2 rajčata
- čerstvé papriky
- rajský protlak
- petrželová nať
- nové kořeni
- bobkový list
- sůl
- pepř
Postup Řecké plněné papriky
Postup přípravy receptu
-
Začneme se smažením nakrájenou cibulkou, přidáme papriku, mleté maso a dobře zamícháme, ať nezůstanou velké kusy masa.
Když maso zhnědne, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, kořeni, ryži, protlak s vodou a petrželku.
Konec od papriky, u stopky, odkrojíme čepku, abychom je mohli naplnit připravenou směsí. Jestli směs zbyde, tak to nevadí, necháme to tak v pekáči, viz foto.
Přidáme hrnek a půl vody, trochu olivový olej, zakryjeme a dáme péct na 200°C. Jestli je třeba, tak přidáme vodu.
Jak rýže změkne, tak necháme chvíli otevřený pekáč, aby papriky zrůžověly.