Mandlové košíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

60 g celozrnné pšeničné mouky
60 g celozrnné špaldové mouky
50 g mletých mandlí
10 g Fruktosy (moučkové)
20 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
90 g másla
3 kapky citrónového oleje Just
Krém:
70 g celozrnných piškotů
70 g mletých mandlí
125 ml rýžového mléka (sušený nápoj + voda dle návodu)
15 g Fruktosy (moučkové)
10 g vanilkové Fruktosy (vanilkový cukr light)
1-2 lžíce rumu (nebo pár kapek rumové esence)
rybízová marmeláda
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin si propracujeme těsto a necháme uležet alespoň 30min v lednici.

  2. Poté si vyválíme plát, vykrojíme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka a vytvarujeme do formiček košíčků (je to méně pracnější než do formiček vymačkávat kousky těsta).

  3. Poté pečeme cca 20-25 minut při 150°C a necháme vychladnout.

  4. Vyklopíme, na dno dáme trochu marmelády, vyplníme krémem a dozdobíme čokoládou.

  5. Krém: Piškoty si namočíme do mléka a necháme nasáknout.

  6. Potom přidáme ostatní suroviny a pořádně propracujeme, aby nám nezůstaly hrudky piškot. Pokud si chcete přidělat práci, můžete si piškoty namlít, abyste nemuseli čekat, než vypijou mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!