Fazolová s uzeným

Recepty, Polévky

Suroviny

600 g uvařených fazolí Adzuki (330 g syrových)
500 g polévkové směsi kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer + pórek nebo kedlubna)
2 cibule
3 stroužky česneku
500 – 600 ml masového vývaru
2 rajčata
500 g uzeného kuřecího masa
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 lžička kmínu
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce oleje
sůl
pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme, slijeme vodu a uvaříme. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kusy a zalijeme 1 litrem vody.

  2. Přidáme nové koření, bobkový list, neoloupaný česnek a 1 cibuli. Necháme 45 min lehce táhnout, aby nám zelenina změkla a potom ještě přidáme na 15 min rajčata. Vyndáme koření a česnek, zeleninu si přendáme do masového vývaru a rozmixujeme.

  3. Na oleji si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, vymačkaný česnek (uvařený spolu se zeleninou) a zasypeme paprikou. Rychle promícháme a poté zalijeme rozmixovanou zeleninou. Pokud je zelenina příliš hustá, zředíme ještě vývarem (masovým nebo klidně použijeme zeleninový z vaření zeleniny).

  4. Přidáme kmín, sůl, pepř a nakonec fazole, jen aby se prohřály.

  5. Kuřecí maso si dozlatova orestujeme nasucho na pánvi a potom už jen přidáme do polévky a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!