Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- 75 g solamylu
- 125 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- ---
- 250 g rebarbory
- 250 g jahod
- 50 g cukru
- ---
- 100 g hrubé mouky
- 50 g krupicového cukru
- 60 g másla
Postup Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a stonky nakrájíme na cca 1 cm široké kousky. Jahody očistíme a podle velikosti pokrájíme na poloviny či čtvrtiny. V míse smícháme a zasypeme 50 g cukru.
Na těsto smícháme v jiné míse polohrubou mouku, solamyl, cukr a vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a máslo. Tyto suroviny utřeme a těsto rozetřeme na plech, vyložený papírem na pečení. Těsto pokryjeme oslazenou rebarborou s jahodami a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili ze směsi krupicového cukru, hrubé mouky a změklého másla.
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 30-40 minut.