Telecí s rajčaty a bylinkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g telecího masa
sůl
pepř
uzená paprika
snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár lístků šalvěje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
150 ml červeného vína
olej
zelená část jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přisypeme uzenou papriku, zalijeme vínem, přidáme plechovku rajčat a chvilku povaříme. Do hrnce pak vrátíme maso, podlijeme ho, osolíme a přihodíme bylinky svázané do svazečku. Maso na mírnějším ohni dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Z měkkého masa odstraníme svazeček bylinek, je-li třeba, dosolíme a dochutíme pepřem. Porce masa na talíři posypeme nakrájenou natí cibulky. Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!