Příloha z grilovaných hub se slaninou a parmazánem

Recepty, Grilování

Suroviny

120 g anglické slaniny na malé kostičky
700 g žampiónů
4 PL olivového oleje
1 PL najemno nasekaného česneku
1 KL drceného chilli
sůl a pepř
4 PL strouhaného parmazánu
4 PL hrubě nasekané petrželky
30 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi bez tuku vyškvaříme slaninu, necháme dobře okapat tuk a dáme stranou.

  2. V míse promícháme houby, olej, česnek, chilli, sůl a pepř tak, aby byly houby dobře obalené. Pak je napícháme na jehly nebo špejle a grilujeme na mírném ohni do zvláčnění (cca 10 minut). Velké žampiony napichovat není nutné.

  3. Poté houby dáme do velké mísy, přidáme opečenou slaninu bez tuku, parmazán, petrželku a změklé máslo a vše dobře promícháme, až se houby krásně obalí máslem a sýrem. Případně ještě dochutíme solí a pepřem pokud je třeba...

  4. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!