Rajčatová šťáva - polotovar

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg rajčat
2 pálivé papriky
1 cibule
1 bobkový list
4 hřebíčky
1 lžička hořčičných semínek
6 kuliček nového koření
asi 2 cm kousek čerstvého zázvoru
červený vínny ocet
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.

  2. Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito.

  3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, cukor a ocot podľa vlastnej chuti a varíme do potrebnej hustoty.

  4. Nalejeme do malých fľaštičiek a sterilizujeme 25 minút.

  5. Hodí sa do omáčiek, polievok a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!