Rajčatová, trochu minestrone

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
10 cm bílé části pórku
50-70 g krouhaného bílého zelí
2 litry zeleninového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
lžíci hrášku
olej
cukr
oregano
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na hrubo, přidáme zeleninu a pórek nakrájený na kolečka, zelí, mírně podlijeme a dusíme asi 10 minut.

  2. Směs vlijeme do vývaru, přidáme rozmačkaný česnek, obsah plechovky s rajčaty, která pokrájíme na menší kousky a přidáme protlak.

  3. Osolíme, opepříme a mírně dosladíme. Kdo chce, může dát oregano.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!