Králičí ledvinky na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 balení králičích ledvinek
1 větší cibuli
1-2 stroužky česneku
sypké polévkové koření Knorr (nebo masox)
pepř
1 lžíci sádla (nebo olej)
1 šlehačku
2 verze:
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml studené vody a pod pokličkou dusíme. Když se voda odpaří přidáme polévkové koření, smetanu a ještě krátce povaříme za občasného promíchání asi 5 minut.

  2. V druhé verzi: Než podlijeme vodou přidáme ještě papriku sladkou i pálivou podle chuti. Podle potřeby dosolíme ale pozor polévkové koření je slané.

  3. Doba vaření celkem 15-20 minut, smetana omáčku dostatečně zahustí. Chceteli víc omáčky, zřeďte mlékem smíchaným se lžičkou hl. mouky a ještě povařte. Příloha: rýže, knedlík, noky, špecle nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!