Rýžové koláčky s tuňákem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 hrnky vařené rýže
2 větší plechovky kvalitního tuňáka v oleji (můžete dát pochopitelně méně)
(pokud je rýže sypká, přidejte 1 vejce)
2 lžíce strouhaného Parmezánu
2 lžíce sekaného kopru (pokud chcete asijskou verzi, tak ho nahraďte čerstvým koriandrem)
svazek jarní cibulky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži smíchejte s okapaným tuňákovým masem, parmezánem, jarní cibulkou nasekanou na jemno a bylinkami. Pokud vám nebude směs držet pohromadě, tak přidejte 1 vejce. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

  2. Z hmoty vytvarujte placičky, které v ničem neobalujte a položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 min. Podávejte s dresingem z jogurtu či kysané smetany s česnekem a okurkou a skvěle chutnají také s thajskou sladkou chilli omáčkou. Můžete podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!