Jogurtová zmrzlina III

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 ml mléka
20 g kukuřičného škrobu
140 - 160 g krupicového cukru
2 žloutky
400 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit.

  2. Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!