Rajčatová omeletka s cuketou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Omelety:
200 g polohrubé mouky
2 vejce
špetka soli
1 dl vody
1,5 dl mléka
5 středně velkých rajčat
oregano
1 cibule
olej
Náplň:
400 g cukety
200 g žampionů
150 g vařené sóji
2 stroužky česneku
oregano
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska narezané paradajky, osolíme, dochutíme oreganom a 5 min podusíme. Necháme prechladnúť.

  2. Múku, vajcia, vodu, mlieko a soľ dobre premiešame metličkou. Spojíme vaječnú zmes s paradajkami a upečieme z oboch strán 8 malých omeletiek (s priemerom cca 15 cm).

  3. Cuketu nakrájame na malé kocky (cca 1x1x1 cm), šampiňóny na plátky. Premiešame s prelisovaným cesnakom, oreganom a soľou a dusíme dosklovita. Potom pridáme sóju a prehrejeme.

  4. Omeletky naplníme zmesou a podávame. Môžeme ozdobiť kečupom alebo jogurtovou omáčkou (nemusí byť).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!