Quinoa s granátovým jablkem

Recepty, Saláty

Suroviny

půl šálku quinoy
šálek vody
1 lžíce tamari nebo sojové omáčky
1 mrkev
1 granátové jablko
hrst mungo klíčků
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička jablečného octa
1 lžička medu
sůl
čerstvá cibulka nebo bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Quinou důkladne na hustém sítě propláchneme, zalijeme vodou a povaříme v zakrytém hrnci přibližně 15 minut (dokud quinoa nevsákne všechnu vodu). Odstavíme a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou, vidličkou načechráme a vmícháme tamari.

  2. Mrkev nastrouháme na jemno a granátové jablko vyloupeme. Osvědčilo se mi vytloukání překrojeného jablíčka paličkou na maso nad mísou.

  3. Mango propláchneme vodou, smícháme všechny přísady, zalijeme prošlehanou zálivkou a na talíři posypeme semeny z granátového jablíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!