Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky vepřového masa
plátky paprikáše
niva
plnotučná hořčice
sůl
pepř
cibule
houby
houbové koření
(33 %) smetana
rýže
hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a poklademe na něj plátky paprikáše a navrch špalíček nivy.

  2. Zabalíme a na orestované cibulce a plátky nakrájených hub restujeme a dále dusíme.

  3. Tak za 15 minut, zalijeme 0,5 l vody a dusíme dalších 30 minut.

  4. Potom vyjmeme ptáčky a do omáčky přidáme plátky nivy a zalijeme smetanou a přidáme ještě trošku houbového koření. Za stálého míchání povaříme 10 minut. Já jsem k tomu udělal jako přílohu hráškovou rýži.... Přeji dobrou chuť;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!