Kuřecí ptáčky plněné trochu jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
2 šalotky - nakrájené nadrobno
2 bobkové listy
vývar
sůl
pepř
pár kuliček nového koření
trochu sladké papriky
2 lžíce Dijonské hořčice
1 větší vajíčko natvrdo - nakrájené na půlměsíčky
1 menší mrkev - očištěná a nakrájená na tenčí plátky
1 bílá paprika - omytá bez jadérek a nakrájená na tenčí plátky
6 plátků slaniny
1 lžíce mouky na zatření
Náplň:
2 stroužky česneku - rozdrcené
2 hrsti nasekané petrželky
10 oliv plněné ančovičkou - nasekané nadrobno
lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. V misce smícháme česnek, petrželku, olivy a olej. Kuřecí prsa rozřízneme tak, abychom z nich udělali jakoby křidélka, poté je důkladně naklepeme.

  2. Před rolováním pod maso položíme z venkovní strany mírně opepřené kuřecí plátky. Zevnitř maso důkladně potřeme hořčicí, na ni položíme další dva plátky slaniny, na ně rovnoměrně natřeme připravenou náplň.

  3. Nakonec postupně střídáme pláty mrkve s bílou paprikou, vajíčkovými půlměsíčky. Jemně posypeme paprikou, pepřem a solí a celé zavineme. Svážeme nití.

  4. Ve větším hlubším hrnci si na olivovém oleji mírně zesklovatíme cibulku, přidáme plněné maso a opečeme z všech stran. Přidáme bobkové listy a Nové koření. Zalijeme vývarem a necháme dusit dokud maso nezměkne.

  5. Nakonec závitky vyndáme a lehce šťávu zahustíme. Podávala jsem s klasickými knedlíky a touto zahuštěnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!