Hřibovo-zeleninová směs

Recepty, Houby

Suroviny

10 menších tvrdých hříbků
1 větší kapie
1 větší cibule
1 lžička granulovaného česneku
1 dl sladké chilli omáčky
½ dl vody
2 lžíce oleje
sůl
sýr typu eidam podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, hříbky nakrájíme na tenké plátky, cibuli a papriku na tenké proužky.

  2. Na oleji orestujeme hříbky, přidáme cibuli, papriku, chilli omáčku a vodu. Přidáme česnek, mírně osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.

  3. Poté podle potřeby silným varem zredukujeme hustotu, odstavíme ze sporáku a necháme vystydnout. Podáváme na osmaženém pečivu. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!