Povidloň z vaflí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g másla
- 70 g cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- Náplň:
- 400 ml smetany ke šlehání
- švestková povidla
- strouhané oříšky nebo čokoláda na ozdobu
Postup Povidloň z vaflí
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně střídavě vmícháme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a mléko. Rozehřejeme vaflovač a z těsta upečeme čtyři vafle. Necháme je vychladnout na mřížce.
Smetanu vyšleháme dotuha a naplníme s ní zdobící pytlík. Pak jednu vafli natřeme povidly, vrstvu povidel dáme podle chuti a nastříkáme šlehačku. Přiložíme druhou vafli, postup zopakujeme i s další vaflí. Poslední vafli ozdobíme zbytkem šlehačky a posypeme strouhanými oříšky nebo čokoládou. Před podáváním necháme vychladit.