Povidloň z vaflí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g másla
70 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
150 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
100 ml mléka
Náplň:
400 ml smetany ke šlehání
švestková povidla
strouhané oříšky nebo čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně střídavě vmícháme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a mléko. Rozehřejeme vaflovač a z těsta upečeme čtyři vafle. Necháme je vychladnout na mřížce.

  2. Smetanu vyšleháme dotuha a naplníme s ní zdobící pytlík. Pak jednu vafli natřeme povidly, vrstvu povidel dáme podle chuti a nastříkáme šlehačku. Přiložíme druhou vafli, postup zopakujeme i s další vaflí. Poslední vafli ozdobíme zbytkem šlehačky a posypeme strouhanými oříšky nebo čokoládou. Před podáváním necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!