Rozstřelené ptáčky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřového masa
3 uvařená vejce
2 cibule
3 kyselé okurky
10 dkg angl.slaniny v celku
(nebo jiné uzeniny. např jemný salám, jak kdo má rád
sádlo nebo olej
hladká mouka na zahuštění
vývar nebo voda
sůl a pepř
1-2 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli i anglickou slaninu. (Já použila z nouze špekáček). Mezitím maso nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.

  2. Až začne cibule trochu zlátnout, tak přidáme do hrnce k cibuli maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Až začne cibule hnědnout, tak přidáme hořčici a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme vařit pod poklicí asi hodinu.

  3. Mezitím, když máme čas, tak nakrájíme okurky a vajíčka. Okurky přidáme do omáčky. Vejce dáváme až později. Za občasného míchání doléváme vodou nebo vývarem (tolik, kolik chceme omáčky). Vaříme do změknutí masa. (Celkově asi 1,5-2 hod.) Záleží jak velké máme kousky masa.

  4. Když je maso měkké, tak přidáme vajíčka. Dochutíme podle chuti solí a pepřem. Připravíme na zahuštění hl.mouku + vodu. (Zhruba 1,5 dl vody + 3-4 lžíce hl.mouky). Tak, aby to nebylo moc tekuté, ale ani moc husté. Za stálého míchání vaříme ještě asi 10-15 minut. Podávat můžeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!