Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na preferment:
umícháme ze 180 g vody
150 g žitné chlebové mouky
30 g hladké mouky
1-2 g droždí
Další suroviny:
200 g vody
2 lžičky soli
lžička cukru
kmín
2 lžičky oleje
270 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme dalamánek. Nakynout je necháme už na plechu s pečící fólií (můžeme je svrchu naříznout).

  3. Pak potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C/20 minut) dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!