Rychlé přílohové pšenično-žitné placky

Recepty, Přílohy

Suroviny

160 g vody
30 g žitné chlebové mouky
270 g hladké mouky
20-30 g měkkého sádla nebo oleje
lžička octa
lžička soli
8 g čerstvého droždí
na posyp:
kmín
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.

  2. Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout (nakynout).

  3. Bulky rozválíme na placky a dáme na plech kynout před pečením. Potřeme vodou, posypeme kmínem a solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/13-17 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!