Pruhované smetanovo-ovocné želé

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 ml jahodové šťávy (kompot, sirup)
250 ml mléka (smetany či šlehačky)
1 dortové želé čiré (dr.Oetker)
1 dortové želé červené (dr.Oetker)
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ovocnou šťávu i mléko dosladíme dle chuti. Čiré želé vsypeme do mléka, červené želé do ovocné šťávy a podle návodu přivedeme k varu - krátce provaříme a necháme chvíli zchladnout.

  2. Poté do formiček lžicí nabíráme střídavě obě směsi, nalijeme vždy cca 0,5 cm výšky, mezi jednotlivými kroky necháme předchozí vrstvu v lednici zatuhnout, aby se vrstvy nesmísily. Směsi ke zpracování lze v případě, že nám již moc ztuhly, prohřát krátce v MW a pokračujeme ve vrstvení.

  3. Naplněné formičky dáme ztuhnout, před podáváním na chviličku posadíme do nádoby s teplou vodou, aby se uvolnily okraje a vyklopíme. Zdobíme ovocem, šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!