Rychlokvašky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- okurky 9-15 cm dlouhé
- celý pepř
- nové koření
- hořčičné semínko
- pár koleček křenu
- stroužky česneku - do láhve asi 5
- nálev na 5 l:
- 4 +1/4 l vody
- 600 ml octu
- 200 g soli
- větvičky kopru
- višňové listy
Postup Rychlokvašky
Postup přípravy receptu
-
Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou. Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5. Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka. Potom sklenice naplníme okurkami, mezi které prokládáme kopr česnek a křen.
Okurky ve sklenici zatížíme, nebo upevníme pružnými dřívky. Zalijeme připraveným nálevem, který je teplý asi 70 st. Okurky necháme pomalu zchladnout. Po 3-5 dnech můžeme ochutnat.