Rychlokvašky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

okurky 9-15 cm dlouhé
celý pepř
nové koření
hořčičné semínko
pár koleček křenu
stroužky česneku - do láhve asi 5
nálev na 5 l:
4 +1/4 l vody
600 ml octu
200 g soli
větvičky kopru
višňové listy

Postup přípravy receptu

  1. Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou. Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5. Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka. Potom sklenice naplníme okurkami, mezi které prokládáme kopr česnek a křen.

  2. Okurky ve sklenici zatížíme, nebo upevníme pružnými dřívky. Zalijeme připraveným nálevem, který je teplý asi 70 st. Okurky necháme pomalu zchladnout. Po 3-5 dnech můžeme ochutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!