Francouzské brambory II.

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg brambor, vařených ve slupce
500 g uzená rolovaná plec
6 vajec natvrdo
3 cibule
150 g sádla
sůl
mletý pepř
na zapečení:
4-5 vajec
150 ml smetany na vaření
200 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Uzené uvaříme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na plátky (u nás byly brambory nové, neloupali jsme). Cibuli nakrájíme a na polovině sádla osmažíme dorůžova.

  2. Zapékací mísu vymažeme další částí přichystaného sádla a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou brambor, které osolíme a opepříme. Další vrstva je uzené maso, na něj rozprostřeme kolečka vařených vajec, osmaženou cibuli a navrch rozložíme zbytek brambor.

  3. Osolíme, opepříme, můžeme okmínovat a ještě pokapat zbytkem rozpuštěného sádla a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Po částečném zapečení zalijeme osolenými vejci, rozmíchanými s mlékem a smetanou a dopečeme do zčervenání povrchu brambor. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!