Provensálské dušené vepřové řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky (z pečeně)
2 červené cibule
1 žlutá cibule
větší kus pórku
1 větší mrkev
1 tekutá šlehačka
provensálské koření
olej
hladká mouka
sůl
trochu čerstvě umletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou.

  2. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme všechny cibule nakrájené na jemno, osmaženou dáme ke stranám kastrolu a doprostřed dáme připravené plátky řízků (dají se taky vyndat po orestování z obou stran a pak teprve osmažíme cibulku a řízky vrátíme zpět), dostatečně je osmažíme a přidáme vodu, aby byly řízky ponořené a dusíme.

  3. Pak tak v polovině dušení přidáme, ještě trochu provensálského koření, nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na měsíčky-dusíme dál až je maso měkké.

  4. Tak 2 lžíce hladké mouky rozmícháme ve smetaně a vlijeme k řízkům, ještě omáčku dosolíme (skoro jsem nedosolovala, protože jsem syrové řízky osolila dost), necháme chvilku vařit a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!