Opečená polenta se směsí lesních hub, slaniny a zeleniny

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g polenty
250 g čerstvých lesních hub
100 g anglické slaniny v celku
1 menší pórek
2 tenkostěnné papriky
2 rajská jablka
oregano
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme hustou polentu podle návodu. Rozetřeme ji na rovnou podložku (např. plech) a dáme do chladu ztuhnout.

  2. Houby očistíme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky, z rajských odstraníme semínka a také je nakrájíme V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme houby, osolíme je a podusíme. Během jejich úpravy přidáme postupně slaninu, pórek, papriky a rajské. Krátce před koncem posypeme lístky oregana. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Ztuhlou polentu nakrájíme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a kousky polenty zprudka opečeme. Na talíři posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!