Pečený králík na provensálském koření s kedlubnovým zelím.

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
cibule
slanina
sůl
provensálské koření
máslo
voda
Na zelí:
kedlubny
sůl
mletý pepř
drcený kmín
trochu oleje
cukr
ocet
syrová brambora na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka osolíme a okořeníme. Na dno pekáče dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostičky slaninu a přidáme králíka. Na králíka dáme kousky másla, podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme do měkka. Během pečení jednou obrátíme a poléváme šťávou.

  2. Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do kastrolu, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme dusit až změknou. Zahustíme na jemném struhadle nastrouhanou bramborou, chvíli podusíme. Dochutíme pepřem, cukrem a octem.

  3. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!