Křehký makovo-kakaový moučník s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2, 5 hrnku polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku podmáslí
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
4 PL třtinového cukru
5 PL umletého máku
2 PL kakaa
4 jablka (2 jablka nastrouhaná + 2 jablka pokrájená)
olej do formy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou a práškem do pečiva. Přidáme kakao a mletý mák.

  2. Vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mléko a podmáslí.

  3. Sypké suroviny smícháme s ušlehanou vaječnou směsí.

  4. Dvě omytá a oloupaná jablka nastrouháme a 2 jablka pokrájíme na kostky.

  5. Do těsta vmícháme dvě nastrouhaná jablka a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do keramické formy, kterou jsme vytřeli olejem. Do korpusu vmáčkneme kostky pokrájených jablek. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!