Pošírovaný pangas s bylinkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety pangasia (nebo tresky)
1 litr mléka
4 lžíce másla
1 cibule
hrst nasekané pažitky
3 lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a pažitku a přivedeme k varu.

  2. Plotýnku stáhneme na co nejmenší teplotu, těsně pod bod varu a vložíme rozpůlené rybí filety.

  3. Necháme pošírovat 15 minut, vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  4. Zbylé máslo rozehřejeme a dozlatova opečeme nasekanou cibulku.

  5. Zasypeme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme horkým osoleným mlékem s pažitkou.

  6. Stáhneme teplotu a omáčku asi půl hodiny prováříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!