Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filetů z lososa bez kůže
100 g zelené čočky
2 vejce
sůl
citronový pepř
1 lžíce másla
snítky čerstvého tymiánu
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem.

  2. Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii, kterou vymažeme máslem. Opatrně do ní vyklepeme vajíčko, vytlačíme vzduch, pevně zavážeme, vyndáme z hrnečku a vložíme do vařící vody. Vaříme 4-5 minut. Je to jednoduchá a spolehlivá příprava.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme tymián a osolené a opepřené filety. Opečeme z jedné strany, přidáme máslo, filety obrátíme a restujeme z druhé strany. Během restování přeléváme lososa výpekem s rozpuštěným máslem. Čočku rozdělíme na talíře, položíme na ni vejce a přidáme lososa. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, dala jsem rukolu a cherry rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!