Banánovo-čokoládové muffiny - cupcaky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto na muffiny:
330 g - hladká mouka
1 lžička - jedlá soda
1/2 lžičky - prášek do pečiva
špetka - sůl
430 g - krupicový cukr
150 g - změklé máslo
1 ks - vanilkový cukr
2 kusy - velké vejce
440 g - oloupaný a rozmačkaný banán
110 ml - zakysaná smetana
55 ml - podmáslí
200 g - mléčná čokoláda nasekaná na malé kousky
POLEVA- (nemusí být):
(Z muffin se stávají po polevě Banánovo-čokoládové cupcaky)
220 g - změklé máslo
225 g - sýr Philadelphia
220 g - moučkový cukr
1 lžička - vanilkový extrakt (nebo vanilkový lusk)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C.

  2. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Elektrickým mixérem vyšlehejte cukr s máslem a vanilkovým cukrem.

  3. Musíte získat lehkou a nadýchanou pěnu. Postupně do ní zašlehejte vejce. Přidejte rozmačkané banány se zakysanou smetanou.

  4. Zlehka do směsi vmíchejte polovinu suchých ingrediencí a podmáslí. Nakonec přisypejte druhou polovinu suchých ingrediencí a nalámanou čokoládu. Těsto rozdělte do silikonových formiček.

  5. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechejte úplně vychladnout.

  6. POLEVA (nemusí být): Pusťte se do polevy. V míse šlehejte elektrickým mixérem máslo se sýrem Philadelphia, dokud směs krásně neprovzdušníte. Snižte rychlost a přisypejte cukr a přilejte extrakt. Zvyšte rychlost mixéru a znovu vše pořádně promíchejte, až vznikne krásný krém.

  7. Cupcaky ozdobte silnou vrstvou polevy a můžete dortíčky podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!