Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 200 g čerstvého lososa (filet) - já použila z ocasní části
4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200 g špenátových listů
250 g mascarpone
2 polévkové lžičky zakysané smetany
1 polévková lžíce čerstvého posekaného kopru
2 stroužky česneku
4 malá rajčátka
1 vejce
listové těsto
(kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
trocha parmazánu na posypání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.

  2. Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.

  3. Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.

  4. Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme. Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový.

  5. Natrháme na kusy.

  6. Listové těsto vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu.

  7. Na těsto naneseme směs z mascaropne, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme zhruba 20-25 minut.

  8. Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!