Polévka z bílé ředkve s trhaným kuřecím masem a libečkovým pestem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 bílá ředkev
2 cibule
2 stroužky česneku
2 velké brambory
2 kuřecí prsa
1,5 l vývaru z kuřete
koření do vývaru: sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř
100 ml smetany
olivový olej
drcený kmín
sůl
chia semínka k podávání
Pesto:
libeček
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v menším hrnci v osolené vodě uvaříme kuřecí prsa. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý a pomalu vaříme, až jsou prsa měkká. Uvařená prsa vyjmeme, vyndáme koření a vývar schováme do polévky. Pesto připravíme tak, že umixujeme libeček a olivový olej a trošku osolíme. Ředkev, cibuli, česnek a brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, dáme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, ředkev a brambory a krátce orestujeme. Zasypeme trochou drceného kmínu a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí.

  2. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a chvíli prohřejeme. Servírujeme na talíř s natrhaným masem, pestem z libečku a posypeme chia semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!