Borůvkové řezy se sněhovou peřinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 lžic cukru krupice
6 lžic polohrubé mouky
1 lžíce oleje
1/2 prášek do pečiva
Na sněhovou peřinu:
dva bílky
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku a prdopeč, nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílku. Bílky přidáme do těsta lehkým vmícháváním ručně - už nešleháme.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem asi o velikosti 24x34 cm.

  3. Zasypeme borůvkami a po 20 minutách pečení na 180°C na povrch rozetřeme sníh a ještě asi 10 minut dopečeme než sníh lehce zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!