Telecí na másle

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecího masa (výborný je krk)
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. JEDNODUŠEJI UŽ TO SNAD ANI NEJDE:) Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda. Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu.

  2. Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě.

  3. Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme. Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle... U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky). Poznámka: Jednodušejc už to asi ani nejde:-) Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě. Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit. Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí… Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!