Dřevorubecká vařená sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 kg mletého vepřového masa
1 kg dobrého kabanosu (i paprikového)
5 natvrdo vařených vajec
5 syrových vajec
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička uzené papriky
1 lžička bylinkové soli
1 lžička pokud možno čerstvě mletého pepře
3 lžíce sekané plocholisté petrželky
2 lžičky sušeného česneku
střívko na tlačenku.

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.

  2. Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky;-)

  3. Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.

  4. Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!