Dřevorubecká vařená sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 kg mletého vepřového masa
- 1 kg dobrého kabanosu (i paprikového)
- 5 natvrdo vařených vajec
- 5 syrových vajec
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička bylinkové soli
- 1 lžička pokud možno čerstvě mletého pepře
- 3 lžíce sekané plocholisté petrželky
- 2 lžičky sušeného česneku
- střívko na tlačenku.
Postup Dřevorubecká vařená sekaná
Postup přípravy receptu
-
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky;-)
Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.