Angreštový koláč s perníkovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 50 dkg hladké mouky
- 10 dkg cukru
- 2 žloutky
- 10 dkg rozpuštěného sádla
- 250 ml mléka
- kostička kvasnic
- špetka soli
- citronová kůra
- 2 lžíce rumu
- Na drobenku:
- ovesné vločky
- máslo
- cukr
- perník na strouhání
- skořice
- Ovoce:
- angrešt
Postup Angreštový koláč s perníkovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme klasickým způsobem těsto, necháme vykynout, nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.
Zatímco těsto kyne, připravíme drobenku. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi, vychladlé rozmixujeme, nastrouháme perník, přidáme kousek másla, cukr, skořici a vytvoříme drobenku.
Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme hojně ovocem a zasypeme drobenkou.
Pečeme cca 30 minut,ještě teplý koláč pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.