Polentovo-masákové bábovičky

Recepty, Houby

Suroviny

mísa masáků (růžovek)
2 lžíce sádla
sůl
kmín
1 hrnek (250ml) instantní polenty
2 hrnky vývaru (klidně z kostky)
1 lžíce másla
1 lžička granulovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Růžovky oloupeme a pokrájíme na velké kusy. Upečeme (podle receptu v poznámce) v troubě nebo na pánvi osolené a pokmínované. Pozor, nepřesolte, houby při úpravě ztratí třičtvrtě svého objemu. Zchladlé lžící rozdělíme do muffinových formiček - tak do třetiny.

  2. Dáme vařit vývar, dochutíme česnekovým práškem, vsypeme polentu a uvaříme hustou kaši. Tu lžící napěchujeme do formiček na houby a necháme vystydnout.

  3. Vychladlé bábovičky vyklopíme a na plechu zprudka max. 8-10 minut, abychom nespálili škvarky - zapečeme v troubě nebo grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!