Kuřecí s harissou a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-3 kuřecí řízky
cca 150 g čerstvé brokolice
ca 150 g zelených fazolek
150 ml vývaru
Na marinádu:
1 PL tekutého medu
2 PL harissy
1 malý rajčatový protlak
1 KL mleté skořice
1-2 KL římského kmínu (podle chuti)
šťáva z poloviny citronu nebo limetky
1 PL oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin.

  2. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet.

  3. Brokolici rozebereme na malé růžičky a fazolky pokrájíme.

  4. Na oleji rozpálíme trochu oleje, maso vyjmeme z marinády a opékáme na oleji.

  5. Vývar smícháme se zbytkem marinády, podlijeme jím maso a asi po pěti minutách přidáme zelené fazolky.

  6. Dusíme ještě asi 5 minut a nakonec přidáme brokolici. Zelenina by se nám neměla rozvařit, ale zůstat pevná.

  7. Dochutíme a můžeme podávat třeba s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!